Om oss

Vi som driver och ansvarar för dagiset heter Linn och Sofie, vi är systrar och hundar har alltid varit en stor del av våra liv. I vårt hem har det alltid funnits en hund. Allt från terrierblandningar till vallhundar. Även i vår omgivning har hundar varit den gemensamma nämnaren.

 

Linn

Jag växte upp med vår Sheltie Lissie (vi hade hundar innan henne, men hon är den som funnits där hela uppväxten), hon tyckte inte om mig särskilt mycket när jag var liten, men det ändrades när jag blev vuxen i hennes ögon och började greja mer med henne. När hon gick bort blev det väldigt tomt och strax därpå skaffade jag min helknäppa Greyhoundtik Pixie! Hon är sex år idag och hon är mitt hjärta. Vi tävlar inte eller något, utan bara tränar för skojs skull, leker och myser.
Hon kommer från en liten uppfödning som fantastiska veterinär Marika Gunnarsson hade.

Sofie

När jag var tonåring gick jag min första kurs på den lokala brukshundklubben med familjens Shetland Sheepdog. Efter det har det fortsatt med allt från valpkurs till lydnad och utställning. Jag har aldrig gillat att tävla, varken för egen del eller med mina hundar, jag tränar med hund för att det är roligt!
I min familj finns två hundar, en Golden retrievertik som heter Tula och är åtta år. Hon kommer från en kennel med liten uppfödning i Storfors.
Sally är en Labrador Beauceronblandning som är sju år och har bott hos oss sen hon var två år. Jag vet inte så mycket om hennes bakgrund eftersom hon är en omplacering. Hon är väldigt tillgiven. Egentligen är hon nog mer min äldsta sons hund än min, där han är är också Sally 🙂

Vi har gått en hunddagisutbildning på Karisma (www.karisma-utbildning.se) som ligger i Göteborg. Det var fantastiskt roligt!
I kursen ingick följande

föreläsningar:
-Stress
-Hundproblem
-Etologi
-Ledarskap
-Raskännedom
-Hundhälsovård
-Hunden och lagen

Praktik/Observationer:
-Observation av hundars kommunikation.

Vi praktiserade här på Tassarnas Hunddagis hos de förra ägarna, Eva och Angelika, under maj månad 2010.

 

2018 © Tassarnas Hunddagis – Alla rättigheter reserverade